Meny
Vår verksamhet
Samhällsengagemang

Naturnära skogsbruk - i teorin och praktiken

Exklusiv skogsdag för kunder

  • Onsdag 22 maj kl. 13.00-17.00
  • Föreläsning samt fältvisning i skog i Älekulla
  • Lär dig om vinsterna med naturnära skogsbruk, hur man börjar och hur det faktiskt ser ut i praktiken

Skogsdagen är fullsatt. Anmäl dig som reserv så kontaktar vi dig om vi får avhopp.

Tobias in the forest..

Spendera en halvdag med Sveriges mest erfarna och pålästa person om naturnära skogsbruk och få visning i skogen av en som testat och kan redovisa utfallet i praktiken!

 

Vi startar med teorin där du får lära dig hur en naturlig skog fungerar, ekonomin i naturnära skogsbruk och vilka strategier man ska använda för sin egna skog. Sedan snörar vi på oss kängorna och beger oss ut i skogen för att se hur teorin ser ut i verkligheten. Våra två föreläsare kommer att dela med sig av kunskap och erfarenhet för att hjälpa dig ta steget till naturnära skogsbruk. Som pricken över i:et bjuder vi på fika under dagen.

 

Detta är en chans du definitivt inte bör missa om du vill lyssna till hur man kan tänka kring sitt skogsbrukande i framtiden och inte är helt övertygad om att satsa på nya hyggen. Det lär bli en hel del aha-upplevelser.

 

Vem ska komma? Du som skogsägare och skogsföretagare. Inga förkunskaper behövs, det viktiga är att du är intresserad av skogsbruk.

 

Anmäl dig redan idag och låt oss tillsammans skapa en framtid där hållbart och naturnära skogsbruk får etablera sig ännu mer.

  • Skogsdagen är kostnadsfri. Anmälan krävs.

Föreläsare

Martin Jentzen

Expert inom Naturnära skogsbruk

Martin Jentzen är utbildad skogsingenjör med många års erfarenhet av det traditionella skogsbruket. Han ägnar nu sin tid åt att lära sig själv och andra mer om naturnära skogsbruk samt utveckla företag som fokuserar på hyggesfria och naturnära avverkningar. Han har också skrivit en bok, Skogspraktikan, som ger en bakgrund och förklaring till varför det finns goda skäl att tillämpa ett ekologiskt anpassat skogsbruk.

 

Anders Wilkes

Bonde och skogsägare

Driver Lillegård fårfarm på släktgården i Älekulla. Till gården finns skog där Anders ställer om till naturnära skogsbruk. Vi ska besöka hans skog och Anders kommer guida oss genom de utmaningar som kan uppstå och delar med sig om sina insikter om hur man bäst omvandlar sin egna skog till ett mer naturnära skogsbruk. 

Anmälan

Anmälan krävs och ska göras senast 20 maj. Vi har ett begränsat antal platser så först till kvarn gäller. 

Skogsdagen är fullsatt. Anmäl dig som reserv så kontaktar vi dig om vi får avhopp.

Cash desk with seating area in front.

Om Mjöbäcks Sparbank

Som sparbank går våra vinster inte till några aktieägare, för det har vi inga. I stället går den tillbaka till Trivselbygden som är det område vi verkar i och har gjort sedan banken grundades 1904. För oss är det viktigt med den personliga omtanken och goda servicen. Därför träffar vi gärna våra kunder och svarar snabbt i telefon. Vi är med våra kunder under hela livet - från barnsben till ålderns höst. Hos oss får du hjälp med banktjänster, sparande, lån och försäkringar men framför allt, du får hjälp till en hållbar och sund ekonomi.

Vi fyller 120 år

Vi fyller 120 år!

Det firas med olika aktiviteter under året. Följ oss på sociala medier så du kan fira med oss!