Mobbningsskyddet gäller för barn och ungdomar under 20 år som omfattas av försäkringen och som drabbats av upprepad kränkande behandling i skolan. Det kan till exempel vara att bli retad, slagen eller utfryst eller kränkningar som sker på nätet. Mobbningsskyddet kan ge ersättning med upp till 8 000 kronor per upprepad skadehändelse och högst en gång per försäkrad och försäkringsår.
 
Den som blir traumatiserad på grund av mobbning har också rätt till 10 behandlingar kristerapi. Det gäller den drabbade och övriga som omfattas av försäkringen.
 

Näthjälpen

Om mobbningen innefattar kränkande bilder och kommentarer på nätet kan du också kontakta Näthjälpen. Internet och sociala medier används för att kränka andra och framför allt är det unga som upplever kränkningar på nätet. Bilder och filmer sprids utan deras vetskap och falska profiler skapas i deras namn. Detta kan vara jobbigt, krångligt och ibland dyrt att ta hand om på egen hand. Med Näthjälpen kan man få hjälp med detta och även få råd om hur man kan anpassa sina inställningar på internet och i sociala medier.

Näthjälpen erbjuds i samarbete med Affinion international AB.

Kontakt

Du är välkommen att ringa Tre Kronors support om ditt barn har blivit utsatt för mobbning. Telefontider måndag till fredag 08.00-17.00
Telefon: 0771- 23 33 33

Näthjälpen går att ringa dygnet runt, året om för att få råd och stöd. Kvalificerade handläggare finns på plats måndag till fredag 09.00-17.00.
Telefon 0770-45 60 24

Våra hemförsäkringar