Hoppa till textinnehållet

Hållbart sparande

Unga vänner äter middag på en brygga vid en hamn en sommarkväll

Genom att välja ett hållbart sparande kan du göra skillnad. Vi erbjuder flera olika sätt att spara hållbart. Tillsammans kan vi göra det möjligt för människor, företag och samhällen att växa långsiktigt. För dig som vill spara och samtidigt bidra till en hållbar framtid finns flera alternativ.

Välj hur du vill spara

 • Spara hållbart i fonder

  Swedbank Robur erbjuder ett flertal fonder med ett fördjupat hållbarhetsarbete där det ställs höga krav på vilka företag fonderna investerar i.

  Till Hållbara fonder
 • Spara med hjärtat

  Spara och verka samtidigt för en god sak. Med Humanfond skänker du 2 procent av ditt sparande per år till den ideella organisation du valt. Vi bjuder på fondavgiften.

  Till Humanfond
 • Spara i hållbara SPAX

  Visste du att du kan spara hållbart, långsiktigt och med möjlighet till god avkastning utan risk att förlora ditt kapital? Läs mer om hållbara SPAX och hur du kan spara hållbart och tryggt.

  Till Hållbara SPAX

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonden kan både minska och öka i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet. En fond med riskklass 6-7 kan både minska och öka kraftigt i värde, på grund av sin sammansättning och de förvaltningsmetoder som används. Faktablad, informationsbroschyrer och fondbestämmelser finns på swedbank.se.